Get Adobe Flash player

 

SzolnokJászberényKarcagMezőtúrTiszafüredÚjszászHivatalos helyközi autóbusz menetrend


Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a helyi városi menetrendeket 2015. november 30-tól a
KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos honlapján találják meg!


Közlekedési Központ

KMKK
Középkelet-magyarországi
Közlekedési Központ Zrt.

KMKK logo

Közadatkereső

Közadatkereső

T-City Városkártya

T-City Szolnok Városkártya

Befektetés a jövőbe

Új Magyarország

Az Európai Unió és a Magyar Állam
támogatásával megvalósult fejlesztések

Online látogatóink

Oldalainkat 57 vendég böngészi

Kérjük Tisztelt Utasainkat, hogy a nyugdíjas bérlet vásárlási jogosultság megállapításához készítsék elő az Ellátottak Utazási Utalványát, illetve a személyazonosításra alkalmas okmányaikat!

Az utazási jogosultságok és érvényességek változása miatt a nyugdíjas bérletigazolványokat díj ellenében cserélnünk kell, amihez 6 hónapnál nem régebbi fényképre is szükség van. A régi típusú nyugdíjas bérletigazolvány 2012. június 5-ig érvényes, ezt követően nem használhatóak fel utazásra!

Megértésüket köszönjük!

Ellátottak Utazási UtalványaEllátottak Utazási Utalványa Új Nyugdíjas bérletigazolvány minta

* * * * *

Tájékoztató az Ellátottak Utazási Utalványáról

Az Országgyűlés az elmúlt év végén fogadta el és december utolsó napjaiban került kihirdetésre a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény, amelyekben az érintett nyugdíjasokat megillető utazási kedvezmények változása miatt megalkotásra került a 44/2012. (III.20.) Korm. rendelettel módosított személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kedvezményrendelet).

A kedvezményrendelet változásai miatt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság illetékes szakfőosztályától érkezett megkeresésben foglaltak alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

  • A 2011-ben kiállított „Nyugdíjasok Utazási Utalványok” 2012. április 30-ig használhatók fel.
  • A 2012-ben kiállított „Nyugdíjasok Utazási Utalványok” érvénytelenek, nem használhatók fel.
  • Az „Ellátottak Utazási Utalványa” az utazási kedvezményre jogosult személyeknek 2012. április 30-ig postázásra kerülnek. 2012. május 1-jét követően az utazási kedvezmények csak ezzel az igazolással vehetők igénybe.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság azokat, akik február hónapban megkapták a 2012/2013. évre tervezett „Nyugdíjasok Utazási Utalványá”-t, de az „Ellátottak Utazási Utalványá”-ra már nem lesznek jogosultak, az érvényesség tényéről külön levélben tájékoztatta.

Akik 2011/2012. évi utalványt már teljes mértékben felhasználták, a felhasználási idő meghosszabbításának kedvezményével április 1-jétől nem tudnak élni. Mivel az új típusú utalványt majd csak április közepén kapják meg, a közelgő húsvéti ünnepekre tervezett utazások miatt az érintettek egyedi kérelemmel / megkereséssel fordulhatnak a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz. A folyósító szerv az utazási kedvezményre való jogosultság bizonyítására hatósági igazolást ad ki, amely 2012. április hónapban egy alkalomra szóló kedvezményes utazási lehetőséget biztosít.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fentiekről 2012. március 26-ától közlemény kerül közzétételre az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján (http://www.onyf.hu).

Kérjük a tájékoztatás szíves elfogadását!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium | Közlekedési Szolgáltatások Főosztály
Jászkun Volán Zrt.

Vissza